HTML

Blog-lét

Blogolással kapcsolatos ez meg az

Rovatok

Linkblog

Friss topikok

  • Bigyó: Köszönöm :)) e örö é bódottá :) (2007.09.06. 23:52) Bloggerek jogai

myLink

Bloggerek jogai

2007.09.06. 23:05 Rooza

Kedves Bigyó blogtársam bejegyzését hoztam ide. Biztosan nektek is van véleményetek! Ne habozzatok, olvassátok, és írjátok meg nála (de ezt is követi)

 

Bloggerek jogai

Idén a sajtójog órámon a kollokviumra egy esszé megírásával lehet "jelentkezni", ennek pedig a sajtóhoz vagy a médiához kapcsolódóan egy joggal összehozható témáról kell szólnia. Mivel érintett vagyok az ügyben, egyértelmű, hogy a blogok szerzői jogairól fogok írni, viszont egyedül kevés vagyok ahhoz, hogy az érintettek nevében beszéljek, így segítséget szeretnék kérni Tőletek.

Nemrég megjelentek cikkek arról, hogy Amerikában szakszervezeti szintre akarják hozni a bloggerek közösségét, hogy a szerzői jogokat tiszta körülmények között gyakorolni lehessen. Erről a Blogteren is született post, fél óráig kutattam, és nem sikerült megtalálni, ehelyett most néhány kicsit eltérő témájú (de azért ide is kapcsolható) linket ajánlok.

Webisztán a bloggerek közszerepléséről.

Blogámia a blog-etikai (viselkedési) kódexről.

Bajla a bloggerek vélemény-nyilvánítási szabadságáról.

Ezek nem tisztán a blogok szerzői jogaihoz kapcsolódnak, de van hozzá közük, és fontos kérdéseket feszegetnek azon témakörben, hogy mit lehet, mit nem lehet, szabad leírni.

A dolgozatban szeretnék foglalkozni a bloggerek nyilvánosságával, a bloggerek szerzői jogaival és a Creative Commons Licence ötletével és szeretnék megjelentetni benne néhány véleményt (amik lehetnek eltérőek).

Ehhez kérem segítségeteket. Legyetek oly kedvesek, és írjátok le, hogy mit gondoltok, szükség van-e a blogok, blogírók és bejegyzések szerzői jogi védelmére, van-e egyáltalán ennek létjogosultsága (ha igen, ha nem, miért?), van-e értelme a Creative Commons Licence-nek, azaz gyakorlatilag bármiről, ami az eszetekbe jut. Ha beleegyeztek, hogy nick-el együtt, vagy anélkül megjelenjen a dolgozatban a hozzászólás, azt is írjátok bele, kérlek.

Amint elkészül a dolgozat, felbiggyesztem ide a blogra.

Köszönöm a segítséget előre is.

3 komment

Címkék: blog jog egyetem dolgozat

A bejegyzés trackback címe:

https://bloglet.blog.hu/api/trackback/id/tr72159235

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - Bloghu 2007.09.06. 23:11:41

[...]blogtársam bejegyzését hoztam ide. Biztosan nektek is van véleményetek! Ne h..[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rooza 2007.09.06. 23:23:29

Jaj de jó! Felkerült a twitterre :)
Köszönöm Bigyó nevében!

Rooza 2007.09.06. 23:25:13

Jaj de jó! Köszönjük :)


remélem megjelenik ez a hozzászólásom..

Bigyó · http://bigyo.blogter.hu 2007.09.06. 23:52:18

Köszönöm :)) e örö é bódottá :)
süti beállítások módosítása